Ajax heeft de intentie om te voorkomen dat Brian Brobbey deze zomer vertrekt.

Manchester United staan voor een grote tegenslag in hun mogelijke poging om Ajax’s sterspits Brian Brobbey te bemachtigen.

 

In januari besprak The Peoples Person het vermeende interesse van de Nederlandse spits om zich bij Man United aan te sluiten. Er werd verder toegevoegd dat het wederzijdse interesse was, met ook Erik ten Hag die graag Brobbey naar de club wilde halen tijdens het zomertransferseizoen.

 

Vorige maand werd het vuur verder opgestookt toen de Ajax-ster hintte dat United een geweldige club was en daarom een mogelijke transferbestemming, echter, noemde hij ook Arsenal en Real Madrid. Brobbey voegde eraan toe: “Na het Europees Kampioenschap ben ik €80 miljoen waard!”

Het aantrekken van een speler zoals Brobbey zou zeer aantrekkelijk kunnen zijn voor United-fans, met name vanwege zijn onbetwiste talent dat al op jonge leeftijd tot uiting kwam. Sterker nog, toen hij 14 jaar oud was, overtrof Brobbey’s verticale sprong die van Cristiano Ronaldo.

Bekend om zijn sterke fysieke gesteldheid en lage zwaartepunt, is de 22-jarige naadloos gegroeid in zijn rol voorin, waarbij hij Ajax vertegenwoordigde in de UEFA Champions League vorig seizoen met één doelpunt in vijf wedstrijden, terwijl hij 13 doelpunten maakte in 32 Eredivisie-wedstrijden. (Transfermarkt)

Dit seizoen kwam hij echt tot zijn recht, met 18 doelpunten in 30 Eredivisie-wedstrijden, waarbij hij een indrukwekkende 21% van zijn schoten benutte, wat bewijst hoe klinisch hij is voor het doel.

Het is ook het vermelden waard dat de opkomende ster al twee Eredivisie-titels en een Nederlandse Beker op zijn naam heeft staan. In 2020-21 won hij de dubbel met Ajax, terwijl hij in 2021-22 Ajax hielp om de titel te behouden door zeven doelpunten te maken in slechts 11 competitiewedstrijden.

Als we kijken naar Brobbey’s statistieken en zijn groeiende invloed bij Ajax, is het begrijpelijk waarom hij deze zomer zou kunnen worden beschouwd als een geschikte aanwinst voor United.

Voeg daarbij dat Rasmus Hojlund momenteel de enige natuurlijke spits van de club is, en de transfer van Brobbey wordt nog aantrekkelijker.

Helaas kan het lastig blijken om de Nederlandse spits naar Old Trafford te lokken, gezien wat hij onthulde in een recent interview.

In gesprek met Ajax Life gaf Brobbey toe dat een transfer deze zomer onwaarschijnlijk lijkt na een gesprek met Ajax’s Technisch Directeur Marijn Beuker.

“Ik sprak kort met Marijn Beuker. Hij vertelde me wat de plannen en veranderingen zullen zijn binnen Ajax. Er werd niets tegen mij gezegd, maar tegen mijn agent. Eigenlijk mag ik niet vertrekken. We gaan het meemaken,” legde Brobbey uit.

Hoewel het aantrekken van een speler zoals Brobbey zeker een spannend vooruitzicht kan zijn, zou United er goed aan doen om andere opties te verkennen om teleurstelling te voorkomen, mocht Ajax niet bereid zijn zijn standpunt te veranderen.

 

Related posts

Leave a Comment