Ajax-ster Jorrel Hato stuurt een duidelijke transferboodschap naar Arsenal en Manchester United te midden van hun interesse.

Jorrel Hato heeft zijn toekomst bij Ajax vastgelegd, ondanks concrete interesse van Arsenal en Manchester United.

 

Hato, 18, heeft indruk gemaakt tijdens het seizoen 2023/24, ondanks de strijd van Ajax en de vijfde plaats in de Eredivisie. Hij begon in bijna alle competitiewedstrijden en won de prestigieuze Talent van het Jaar award voor zijn prestaties, wat hem zijn eerste oproep voor het Nederlands elftal opleverde in november.

 

Zijn snelle vooruitgang heeft de aandacht getrokken van de Premier League, waar Arsenal naar verluidt geïnteresseerd is in een transfer van de tiener, die zowel centraal achterin als linksachter kan spelen. United wordt ook genoemd als een van de andere teams die geïnteresseerd zijn in het vastleggen van Hato tijdens de zomerse transferperiode.

Echter, zowel Arsenal als United zullen teleurgesteld zijn als ze van plan waren om een ​​beweging voor Hato te maken, want hij zegt dat hij nergens heen gaat. “Nee, ik zal gewoon volgend seizoen voor Ajax spelen,” vertelde Hato aan AjaxLife. “Ik ben hier nog niet klaar met leren. En ik wil prijzen winnen met Ajax. Dat was mijn droom toen ik hier kwam.”

Nadat hij naar Ajax was verhuisd in januari, was Jordan Henderson vol lof over Hato. Voormalig Liverpool-middenvelder Henderson speelde samen met Hato in de tweede helft van het seizoen, nadat hij arriveerde na een rampzalige periode van zes maanden bij de Saudische Pro League-club Al-Ettifaq.

Het is gek hoe jong hij is, maar natuurlijk hoe volwassen hij eruitziet wanneer hij op het veld staat en ook daarbuiten,” zei Henderson. “Hij is een zeer volwassen persoon, werkt hard, fantastische speler, en ja, hij heeft een mooie toekomst voor zich, dat weet ik zeker. Ik denk dat hij gewoon moet doorgaan met doen wat hij doet.”

Het bleek een nachtmerrieseizoen te zijn voor Ajax, dat een verbazingwekkende 35 punten achter kampioen PSV eindigde in de Eredivisie. In een poging om hun geluk te keren, benoemden ze Francesco Farioli tot hun nieuwe hoofdcoach met een contract van drie jaar vorige maand.

“We willen opnieuw verbinding maken met het DNA van de club, met als doel nieuwe energie te brengen met een positieve manier van werken en denken,” zei Farioli na zijn aanstelling.

“Ik ben me ervan bewust dat er veel werk te doen is, maar we zijn al begonnen met voorbereiden. We willen geen tijd verspillen om klaar te zijn voor het nieuwe seizoen en Ajax terug te brengen naar waar het hoort.”

 

Related posts

Leave a Comment